LUCY MCRAE

Ted ‘Inside-out: Fellows Friday With Lucy McRae’

Ze zweeft tussen mode, technologie en het lichaam.

Opgeleid als ballerina en architect. Dit is een grote bron voor haar werk, zo ontwierp zij een jurk dat over het lichaam bewoog als een dans.

Ze wordt geinspireerd door: dingen die gebeuren in haar directe omgeving, technologie is altijd in de wortels van deze inspiratie. ‘My process and way of working is seeded by instinct, and my projects are primal response to what is going  on around me at that time’  Ze gaat dus vooral uit op haar eigen gevoel, ze experimenteert en doet wat ze wilt, maar het is wel een directe reactie op haar omgeving (bijvoorbeeld haar werk bij Phillips Design team)

Een van haar interesses is: hoe kun je, normaliter digtitaal geproduceerde beelden, analoog maken?

Ted ‘Inside-out: Fellows Friday With Lucy McRae’ door Karen Eng, op 13 april 2012, online te bekijken op: http://blog.ted.com/2012/04/13/inside-out-fellows-friday-with-lucy-mcrae/ Geraadpleegd op 3 oktober 2013

Dirty Magazine ‘Lucy McRae: Body Builder’

Haar werk wordt naar eigen zeggen geïnspireerd door haar geschiedenis als ballerina. Ze begint altijd vanuit het lichaam, ze weet hoe ze zichzelf moet uiten, hoe ze moet communiceren vanuit het lichaam door haar ervaring in de ballet.

Ze onderzoekt en leert hoe wetenschap en technologie onze manieren van uiten verandert of doet verschuiven.

Alles om haar heen inspireert haar: fietsen, met vrienden, een vliegtuig halen, een film kijken, op een tractor zitten, of door de vlooienmarkt lopen. Opvallend is dat bij alle dingen technologie of beweging van het menselijk lichaam te pas komen.

Dirty Magazine ‘Lucy McRae: Body Builder’ door Kirsten Matthew, op onbekend, online te bekijken op: http://dirty-mag.com/02/art_mcrae.html Geraadpleegd op 3 oktober 2013

Vimeo ’Here 2012: Lucy McRae‘,

Ze had vragen in haar hoofd hoe je iets kan weergeven, of hoe je een textuur kan hebben dat groeit. En die wilde ze gewoon uitwerken. Dingen die in haar hoofd zitten, wilt ze realiseren. ‘Expending the body in a lo-tech way‘ (techniek, materiaal) ‘Don’t have to make the technology to evogue it’ (techniek, materiaal) ‘Maybe Technology, a liquid or a gas’ (techniek, materiaal) ‘extending the body and see how far we can extend it.‘ (concept)

haar eigen werk is ook haar inspiratie. Ze had een swallowable parfum gecreëerd die niet eens echt was. Ze kreeg veel e-mails en telefoontjes of ze het in samenwerking in de verkoop wilde brengen. Ze bedacht zich, als ik zoveel kan bereiken met soyasaus en yoguhrt, hoe kan ik dat gebruiken voor andere merken? Dit paste ze toe op haar filmpje van Aesop, waar ze met ‘normale‘ materialen het proces van klonen heeft willen weergeven.

Vimeo ’Here 2012: Lucy McRae‘, Film, op unknown, geraadpleegd op 3 oktober 2013

Advertisements

One thought on “LUCY MCRAE

  1. mikedejong0862470 Post author

    Lucy McRae is opgeleid als ballerina en architect, dit is dan ook een grote inspiratiebron voor haar werk. Bij ballet is lichaamscommunicatie belangrijk, Lucy geeft in veel interviews aan dat de ballet groep exact dezelfde positie moesten innemen zodat de communicatie perfect was. Er werd constant geperfectioneerd. Dit is wat ze heeft meegenomen. Lucy begint altijd vanuit het lichaam, en zoals ze aangaf: haar proces gaat puur op instinct. Dingen die in haar hoofd zitten, wilt ze gewoon realiseren. Dat perfectioneren, en kritisch reflecteren op haar zelf heeft ze natuurlijk geleerd uit de ballet. Ze geeft ook aan dat haar projecten een reactie zijn op haar directe omgeving. Inspiratie zijn dingen die ze meemaakt, wat ze ziet en wat ze doet: fietsen, met vrienden, een vliegtuig halen, een film kijken, op een tractor zitten, of door de vlooienmarkt lopen. In het filmpje ‘Here 2012: Lucy McRae’ verteld ze ook dat haar werk eens begon met het zien van een slang waar water vanuit de muur naar het spuitstuk kwam. Het water zag ze door de slang heen gaan, en toen dacht ze ‘Daar ga ik wat mee doen’ Daar is ze de volgende paar maanden mee bezig geweest, en is ook te zien in haar werk ‘ROBYN’S INDESTRUCTIBLE MUSIC VIDEO’.

    Opvallend is dat bij alle dingen technologie of beweging van het menselijk lichaam te pas komen..
    Haar overkoepelende onderzoek gaat uit naar hoe wetenschap en technologie onze manieren van uiten verandert of doet verschuiven. Daarbij hoeven haar werken niet eens realistisch te zijn. Ze zegt ook dat je de technologie niet nodig hebt om het uit te lokken.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s